Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

GreekEnglish (United Kingdom)BulgarianGermanFrenchRussianTurkish

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

Εκτύπωση

01image004

 

02Bravo2016

 

 

Έφτασε η ώρα να εκφράσουμε έμπρακτα την υποστήριξή μας στη Δραμοινογνωσία,

στην προσπάθεια δηλαδή του τόπου μας να καθιερωθεί ως ελκυστικός τουριστικός προορισμός οίνου & γεύσης και να αναδείξει και να θεμελιώσει την οινική του ταυτότητα.

Η ηλεκτρονική αξιολόγηση των πρωτοβουλιών & προγραμμάτων που παίρνουν μέρος στον Θεσμό διαλόγου Bravo 2016 ξεκίνησε, με στόχο την επιβράβευση των καλύτερων πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται στη χώρα μας, από ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΤΑ, ΜΚΟ, και προωθούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα & την Κοινωνική Υπευθυνότητα.

Σας καλούμε όλους να στηρίξετε με την ψήφο σας τη Δραμοινογνωσία!

 

Ψηφίστε ΕΔΩ

 

>>> Προσοχή! Διάρκεια ψηφοφορίας  έως 5 Μαρτίου 2017 <<<

 

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την υποβληθείσα πρόταση ΕΔΩ:

 

 

Η γνώμη σας μετράει! Ψηφίστε – Διαδώστε – Στηρίξτε!pdficon

 

 

05image006

 

 

 

 

headerpedramas2016


ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ

 

Η ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην περιοχή της Δράμας αποτελεί σταθερή βούληση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Πατακάκη. Εργαζόμενοι προς την κατεύθυνση αυτή με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, στοχεύουμε στην προβολή και σε βάθος χρόνου την καθιέρωση του νομού Δράμας ως προορισμού οινικού τουρισμού, έχοντας την αμέριστη στήριξη του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Παυλίδη.

 

Η διαδικασία αυτή της θεμελίωσης της ταυτότητας (branding) του τόπου είναι μακρόχρονη και επίπονη αλλά και ταυτόχρονα επιβεβλημένη από τον ίδιο τον χαρακτήρα του τόπου μας:

  • Ένα ποιοτικό, βραβευμένο και αναγνωρίσιμο τοπικό προϊόν, το κρασί. Γέννημα της δραμινής υπαίθρου.
  • Επτά εξαιρετικά οινοποιεία, η αρχιτεκτονική τους, η παρουσία της τέχνης σε αρκετά από αυτά, η ποιότητα των εγκαταστάσεων τους και η ατομική φήμη του κάθε οινοποιού επιχειρηματία μέσα από την ποιότητα και την εικόνα του προσφερόμενου προϊόντος.
  • Ο πολιτισμός και η παράδοση σε σχέση με τον Διόνυσο και την ταύτιση του με το κρασί στο τόπο.
  • Ο γαστρονομικός πλούτος της περιοχής λόγω της πολυσυλλεκτικότητας του.
  • Η δυνατότητα για πλήθος εναλλακτικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή.

Την αιχμή του δόρατος της προσπάθειας αυτής αποτελεί η «Δραμοινογνωσία».

Η Δραμοινογνωσία είναι ένα παιχνίδι γεύσεων, αρωμάτων, χρωμάτων και ηχοχρωμάτων. Είναι μια πραγματική γιορτή που ξετυλίγεται από τους αμπελώνες στην ύπαιθρο μέχρι τα εστιατόρια, τα στέκια διασκέδασης και τους δρόμους της πόλης, πάντα με επίκεντρο τον οίνο!

Είναι συνάμα και ένα παιχνίδι με τις λέξεις*:

Δράμα + Οίνος + Γευσιγνωσία = Δραμοινογνωσία!

Ένα κάλεσμα για τον επισκέπτη να εξοικειωθεί με τη γη του Διονύσου, να μυηθεί στις αξίες της, να γευτεί και να γίνει κοινωνός της μοναδικότητάς της.

Φιλοδοξούμε να καταστήσουμε τη Δραμοινογνωσία θεσμό, σημείο αναφοράς στην προσπάθειά μας για τη θεμελίωση της οινικής ταυτότητας αυτού του τόπου.

Δραμοινογνωσία: Γεύση οίνου, επίγευση πολιτισμού.

 

 

* Η πατρότητα του όρου «Δραμοινογνωσία» ανήκει στον κ. Αλέξανδρο Κόντη, τον δραμινό σχεδιαστή που επιμελήθηκε γραφιστικά την πρώτη -πιλοτική- Δραμοινογνωσία, το 2014.


 xorigoi2016

 

 

 facebook   youtube   googleplus  instagram  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  


 

 


Καλωσόρισμα Δραμοινογνωσία Χορηγοί Press Kit Δράμα – Οίνος & Γαστρονομία Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


dramoilast