Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

GreekEnglish (United Kingdom)BulgarianGermanFrenchRussianTurkish

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print

 

Η 6η μέρα των εκδηλώσεων της «ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ 2018» γέμισε με μουσικά σχήματα και happenings το κέντρο της πόλης από τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΑΜΑΣ και μας προετοίμασε για την κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας , όπου ο Περιφερειάρχης κ.Χρήστος Μέτιος έκανε χαιρετισμό και ανοίχτηκε η φιάλη με το κρασί που προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους, οι οποίοι το απόλαυσαν υπό τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας και της παραδοσιακής χορωδίας του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ. Στη συνέχεια η εκδήλωση κλασικής μουσικής «Η μουσική συναντάει τον οίνο» με μεστές μελωδίες από quientetto επιφανών μουσικής της πόλης ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις στον χώρο της Πλατείας Ελευθερίας. Παράλληλα στην οδό Βενιζέλου γινόταν γλέντι με ήχους από χάλκινα και η συμμετοχή του κόσμου ήταν απερίγραπτη.

Η 7η μέρα της «ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ 2018» ξεκίνησε από το πρωί με χορευτική παράσταση από συνεργασία σχολών χορού της πόλης μας και μάγεψε τους θεατές. Στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας το ορχηστρικό Σύνολο του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης έδωσε το παρόν με ερμηνείες από αγαπημένα έργα Ελληνικού και ξένου κινηματογράφου. Τέλος το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στο Καλαμπάκι με το φεστιβάλ παραδοσιακών γεύσεων. Τα οινοποιία μας άνοιξαν τις πύλες τους, πρόσφεραν κρασί και χάρισαν στο πλήθος κόσμου που τα επισκέφτηκε, εμπειρία μοναδική.

Η 8η και τελευταία μέρα των εκδηλώσεων της «ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ 2018» Μας βρίσκει στην Αδριανή με τον αγώνα 12 χλμ. μέσα από τα οινοποιία της περιοχής της Αδριανής DRAMA-WINE-TRAIL, συνεχίστηκε το απόγευμα στην Προσοτσάνη με το Λουδοβίκο των Ανωγείων στο σπήλαιο Αγγίτη. Στα οινοποιία μας ήταν αυξημένη η προσέλευση από οινόφιλους από τους γειτονικούς νομούς.Η «ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ 2018» έφτασε στο τέλος της με την επιτυχημένη εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας «Απόψε ήρθα για να πιώ» στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν και διασκέδασαν μαζί μας για άλλη μια χρονιά. Σας περιμένουμε και του χρόνου σε μια ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ ακόμη καλύτερη από την φετινή. Καλή Αντάμωση…