Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

GreekEnglish (United Kingdom)BulgarianGermanFrenchRussianTurkish

Επίσκεψη φοιτητών Erasmus από την Ουγγαρία στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Ανάργυρο Πατακάκη

Εκτύπωση
foto120062018 foto220062018

 

 

Την Δευτέρα 18 Ιουνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ.Ανάργυρος Πατακάκης υποδέχτηκε στο γραφείο του φοιτητές από το Τμήμα Τουρισμού και το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Παννόνια της πόλης Veszprem της Ουγγαρίας.

Τους φοιτητές συνόδευαν η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Παννόνια κα Eszter Madarasz και ο Καθηγητής του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών Δράμας Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. κ. Σπυρίδων Μάμαλης.

Οι φοιτητές βρίσκονται στην Δράμα για μία εβδομάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος “Erasmus WineLab”, φιλοξενούμενοι του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών Δράμας Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Δράμα, οι φοιτητές θα παρακολουθήσουν σχετικά μαθήματα στο εν λόγω Τ.Ε.Ι., καθώς και θα ξεναγηθούν στην πόλη, όπου και θα επισκεφθούν αξιοθέατά της.

Κατά τη διάρκεια μίας γόνιμης και εποικοδομητικής συζήτησης των φοιτητών με τον κ.Πατακάκη, έγινε ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και καλών πρακτικών για την καλλιέργεια αμπέλου, την οινολογία και τον οινικό τουρισμό, καθώς για τους τρόπους με τους οποίους η οινοπαραγωγή μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Επίσης, υπογραμμίστηκε η δυνατότητα συνεργασίας και διασυνδεσιμότητας μεταξύ των δύο περιοχών, ως προς την παραγωγή κρασιού.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ.Πατακάκης χάρισε στους φοιτητές και τους καθηγητές αναμνηστικά δώρα και ενθύμια, που αφορούν την ιστορία, τον πολιτισμό και τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής του Ν.Δράμας.