Περιφερειακή Ενότητα Δράμας

GreekEnglish (United Kingdom)BulgarianGermanFrenchRussianTurkish

Επίσκεψη του Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν

Εκτύπωση
pr az1 pr az2
pr az3 pr az4 pr az5

 

 

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης υποδέχθηκε, στις 16 Οκτωβρίου 2014, τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν Ραχμάν Μουσταφαέβ στην Π.Ε. Δράμας. O Πρέσβης επισκέφθηκε τη Δράμα προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τον Αντιπεριφερειάρχη και να συζητήσει μαζί του τα θέματα που αφορούν τον αγωγό TAP (Trans Adriatic Pipeline).

Ο κ. Πρέσβης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο αγωγό, " αγωγό συνεργασίας και φιλίας " και αναφέρθηκε στα τουριστικά, εμπορικά και οικονομικά οφέλη που μπορούν να προκύψουν από την περαιτέρω συνεργασία του Αζερμπαϊτζάν και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Επίσης, διαβεβαίωσε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι θα δώσει άμεσες λύσεις σε ενδεχόμενα θέματα που θα προκύψουν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης από πλευράς του δήλωσε αφενός ότι "η διέλευση του αγωγού είναι μεγάλης εθνικής και στρατηγικής σημασίας καθώς και ότι είναι σημαντικό που γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε να βρεθούν λύσεις οι οποίες θα είναι αποδεκτές από τις τοπικές κοινωνίες.''

Στη συνέχεια της συνάντησής τους ο Αντιπεριφερειάρχης μαζί με τον Πρέσβη επισκέφθηκαν μια βιομηχανία μαρμάρου της Δράμας. Ακολούθησε ξενάγηση στο σπήλαιο του Μααρά, στο ιερό του Διόνυσου όπως και στην εκκλησία της Άγιας Μαρίνας στην Τοπική Κοινότητα της Καλής Βρύσης. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας.

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας